Det finns ingen härligare tid än nu.....innan allt är utblommat och vissnat. Nu när dofterna berusar och smakerna är rena och skarpa. Krispig, syrlig rabarber kokas ner till sammetslen och söt kompott...full av smaker. Denna lite smakrikare än vanligt...lite godare bara!
Rabarberkräm med vanilj, ingefära och kardemumma
ca 10-12 rabarberstjälkar
1 liter vatten
2,5 dl socker
½ vaniljstång
några bitar färsk ingefära
1 tsk malen kardemumma
6 msk potatismjöl
Koka upp vatten, socker, ingefära, kardemumma och den delade vaniljstången.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och häll ner i det kokande vattnet.
Låt koka i 3-5 minuter under försiktig omrörning.
Blanda potatismjölet med lite vatten och häll ner i rabarberkoket.
Rör om och dra av från plattan.
Häll upp i en skål och låt svalna.
Servera med iskall mjölk.
Rabarberkräm som är så gott :-)
SvaraRadera