fredag 9 december 2011

Frestande italienare till soppan eller bara som ett tilltugg

Grissinis är det perfekta tilltugget till drinken eller tillbehöret till hummersoppan på nyår. Enkelt och snabbt att baka och fantastiskt mycket snyggare och godare. Prova och imponera på dina gäster!


Grissini

50 g jäst
5 dl vatten
15 dl ekologiskt vetemjöl
3 tsk havssalt
1 dl olivolja
flingsalt
durumvetemjöl

Smula ner jästen i skålen. 
Värm vattnet till fingervärme 37°. 
Häll på lite av vattnet och blanda runt någon minut. 
Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan och hälften av vetemjölet. 
Häll ner resten av mjölet och kör i maskin i ca 5 minuter till en ganska lös degkonsistens.
Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek. 
Sätt ugnen på 200°.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del tills den är ca 1/2–1 cm tjock. 
Pensla med vatten, strö över saltet. 
Skär i ca 2 cm breda remsor. 
Skruva de avlånga bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Strö över durumvetemjöl.
Låt jäsa i ytterligare 10 minuter. 
Baka i ugnen i ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna. 
De ska bli krispiga på ytan och något sega inuti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar