Grissini
50 g jäst
5 dl vatten
15 dl ekologiskt vetemjöl
3 tsk havssalt
1 dl olivolja
flingsalt
durumvetemjöl
Smula ner jästen i skålen.
Värm vattnet till fingervärme 37°.
Häll på lite av vattnet och blanda runt någon minut.
Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan och hälften av vetemjölet.
Häll ner resten av mjölet och kör i maskin i ca 5 minuter till en ganska lös degkonsistens.
Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200°.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del tills den är ca 1/2–1 cm tjock.
Pensla med vatten, strö över saltet.
Skär i ca 2 cm breda remsor.
Skruva de avlånga bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över durumvetemjöl.
Låt jäsa i ytterligare 10 minuter.
Baka i ugnen i ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna.
De ska bli krispiga på ytan och något sega inuti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar