50g jäst | |
---|---|
7 dl ljummet vatten | |
5 dl fröblandning av sesamfrö, pumpakärnor och solroskärnor | |
1,5 msk salt | |
1 tsk kummin nymalen | |
1 tsk malet fänkålsfrö 2 dl rågmjöl grovt | |
10 dl vetemjöl special | |
3 dl vetemjöl till utbakningen |
Lös jästen i vatten.
Tillsätt fröblandning, salt, fänkål och kummin.
Kör maskinen tills det blandat sig.
Tillsätt rågmjölet och därefter vetemjölet lite taget tills degen känns fast men ännu något kladdig.
Jäs den i bunken ca 30 min.
Häll upp degen på bänken och gör ca 35 äggstora bullar.
Lägg en duk över dem och börja kavla ut dem i samma ordning som de gjordes.
Kavla på mjölad bänk 2–3 mm tunna kakor med ca 20 cm diameter.
Kruskavla till sist.
Ha ugnen på högsta temperatur 250-275°.
Plåtarna behöver inte smörjas men ska vara heta.
Grädda mitt i ugnen tills brödet fått färg och släpper från plåten ca 8–10 min.
Låt knäckebrödet svalna och lägg ner dem i en tätslutande burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar