söndag 28 augusti 2011

En kaka bara

Sticker in med en liten kaka som alltid funkar...
Det här är sjukt gott!!!! Galet, insane och säkert hälsosamt....för själen!
 
Death by chocolate-kaka
täckt av chokladfudgesås och pecannötter

150 g smör
200g 70% ig choklad
4 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 dl creme fraiche

Smält smöret i en kastrull.
Pensla en sockerkaksform med lite av det smälta smöret.
Pudra kakao i formen istället för ströbröd.
 Hacka chokladen och smält ner i smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Blanda i chokladsmeten i äggsmeten.
Häll i mjöl, bikarbonat, kakao och creme fraiche.
Blanda ordentligt och häll upp i formen.
Grädda i 175 grader i 40 minuter längst ner i ugnen.
 
 
Chokladfudgesås
 
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
50 g 70% choklad
 
Koka ihop allt utom chokladen.
Låt koka i ca 5 minuter.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
Hacka chokladen och häll ner i kastrullen.
Rör om och tillsätt ytterligare grädde om den tjocknar för mycket.
Häll upp i en liten kanna och låt svalna.
 
Tippa upp kakan på ett snyggt fat.
Häll såsen över kakan.
Dekorera med hela pecannötter.
 
Bjud, eller ät upp hela kakan själv! :)

lördag 20 augusti 2011

Tårtparad

Då var det klart! Här kommer tårtparaden....

Kardemummamaräng med rabarbermousse


Mörk chokladbotten och hallonmousse

Sockerkaka med vaniljkräm, jordgubbar och limegrädde.


Hasselnötsbotten och blåbär/vaniljmarängmousse



måndag 15 augusti 2011

Mera tårtor

Då var sommarn och semestern slut och jag är åter tillbaks i bageriet. Roligt!
I helgen ska 7 tårtor levereras till ett bröllop i samarbete med Linas Mat. Andra partners till det bröllopet är Festrum AB och Annas Gröna Rum. Alla företag drivs av tuffa tjejer i Katrineholm som erbjuder det där lilla extra. Kul!

Till detta bröllop ska det serveras 4 olika tårtor. Bl.a. en tårta med kardemummamaräng och rabarbermousse. Grym kombo!
Jag har också gjort ett sockergarnityr till en av tårtorna. Ursnyggt blev det....fullt av silvergnister i. Bilder kommer så snart tårtorna är klara. Som vanligt!
Vill du prova att göra smaksatt maräng? Här är ett bra recept.

5 äggvitor
4 dl strösocker
1 tsk äppelcidervinäger
krydda eller annan smaksättning

Vispa upp äggvitorna till det börjar bli ett vitt skum.
Tillsätt socker lite i taget.
Häll i vinägern.
Vispa tills marängen är seg och blir stadiga toppar.
Spritsa eller bred ut på bakplåtspapper.
Grädda i 125 grader i 1 timma.







lördag 16 juli 2011

Kul samarbete!

Jag har börjat ett samarbete med Linas Mat som är en cateringfirma i Katrineholm. Lina är en nytänkande kock med ett härligt utbud för alla tillfällen. Titta gärna in på länken ovan.

mat
kontakt

Förra helgen bakade jag en bröllopstårta till ett av de bröllopsmiddagar Lina fixar. Denna helg är det kuvertbröd...en si så där 100 st. Kul uppdrag och ser fram emot fler :)
32 baguetter ska bli ca 120 bröd



måndag 11 juli 2011

Mer jobb...nya utmaningar!

Lilla Bageriet har haft många roliga uppdrag under våren och sommaren och det bara fortsätter.
Tårtor har varit dominerande men också cupcakes och buffébröd. Jätteroligt!
Denna helg hade jag i uppdrag av en cateringfirma att akutfixa en bröllopstårta. Nästan alltid gör jag tårtor utifrån kundens önskan...men kan bestämma designen själv. Inte denna gång. Kunden ville ha en trevåningstårta av tre resväskor...i GULD. Jag ville dekorera upp och göra dem realistiska...men det ville inte brudparet. Dessutom skulle det sitta ett brudpar på kanten...i marsipan! Jag har aldrig modellerat sånt i marsipan. Det tog lite tid kan man säga! Men jag hoppas att kunden var nöjd och glad...trots olika tycke.  :)

Snart har jag drivit bloggen i ett år och det har producerats en del under året. Tack alla kunder för ert förtroende och välkomna åter!
Här kommer ett litet bildspel!