tisdag 9 november 2010

Ljuvligt juligt...


Portvinskaka

200 g smör
2 1/2 dl Muscovadosocker
2 tsk bakpulver
2 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3 ägg
1 dl portvin
ett gäng grovhackade valnötter

Rör smöret mjukt.
 Tillsätt farinet och rör allt fluffigt.
Blanda bakpulver, potatismjöl och vetemjöl. Tillsätt i smör och sockret.
Tillsätt ett ägg i taget .
Vänd ner portvin och nötter.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen på 150 grader i ca 1 timma.
  Låt kakan stå i formen 15 minuter innan den stjälps upp på galler.
Sikta lite florsocker över kakan.
Servera ljummen med en klick grädde och bär.
Men vill du spara den håller den i ca 1 månad i folie i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar