söndag 15 augusti 2010

En frukost värd sitt namn


Frukostmüsli

8 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl kruskakli
2 dl hasselnötter (hela)
2 dl vatten
1 dl rapsolja
4 msk honung
Russin, aprikoser, torkade äpplen el. tranbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda vatten, olja och honungen.
Slå vätskan över den torra blandningen och blanda runt.
Häll ut allt i en långpanna och ställ in i ugnen.
Rör om eme.
Ta ut müslin efter ca 15 minuter.
När den svalnat något kan du plocka upp nötterna.
Lägg dem på en skärbräda och kör runt dem med handen så att skalet lossnar.
Grovhacka nötterna och lägg tillbaka dem i müslin.
Välj en torkad frukt som du gillar och blanda ner.
Häll upp i en torr burk.
Stick ner näsan och dofta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar