torsdag 19 augusti 2010

Foto: Fredrik Sandin Carlson

Banankaka

125 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl gräddfil (el. creme fraiche)
4 bananer
150 g valnötter

Vispa ihop det uppmjukade smöret med sockret tills det blir luftigt.
Blanda ner ett ägg i taget
Rör ihop de torra ingredienserna. Mosa bananerna.
Blanda ner i smör/sockerblandningen.
Häll i gräddfilen.
Häll ner smeten i en form som är smörad och sen bröad med riven kokos.
Dekorera med valnötterna.
Grädda i ugnen på 175 grader i 25-45 minuter beroende på formen du använder.
Låg platt kaka för att göra rutor=kort gräddningstid
Vanlig sockerkaksform=ca 45 min
När kakan svalnat, pudra över med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar