söndag 22 augusti 2010


Kantarellfougasse

1 påse Dr.Oetkers jäsblandning
12-15 dl vetemjöl
1/2 liter vatten
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Smörstekta kantareller
Västerbottenost

Blanda jäsblandningen med hälften av mjölet.
Slå på vattnet, saltet och oljan.
Arbeta in resten av mjölet tills du får en skön deg att arbeta med.
Kavla ut degen till en rektangel.
Lägg stekta kantareller på ena halvan. Hyvla västerbottenost över kantarellerna.
Vik över ena deghalvan över kantarellerna. Nyp ihop kanterna.
Ta en kniv och stick hål på degen på flera ställen så att den inte jäser upp som en bubbla.
Låt jäsa i 15 minuter.
Ställ in en liten form med vatten i ugnen som får ånga under gräddningen.
När vattnet ger ifrån sig ånga ställer du in brödet.
Grädda i ugnen på 220 grader i ca. 20 minuter.
Skär i skivor och njut med en god soppa eller en kopp te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar