lördag 21 augusti 2010

Ett snabbt och enkelt bröd att servera till soppan eller till buffén.
Det går så snabbt att det t.o.m kan bakas en vardag medan soppan puttrar.
Du kan självklart smaksätta med vad du vill. Här kommer min favorit.
PROVA!




Små focaccias

ca.15 dl vetemjöl
1 påse Dr. Oetkers jäsblandning
8 dl vatten
2 dl olivolja
flingsalt
soltorkade tomater i burk
oliver
rosmarin

Sätt ugnen på 220 grader
Blanda jäsblandningen med 7 dl av mjölet.
Häll på vattnet (behöver inte vara ljummet men degen blir mysigare att jobba med då).
Häll i 1/2 dl olivolja, lite av oljan i de soltorkade tomaterna och 2 tsk salt.
Jobba in resten av mjölet tills du får en skön deg som går att kavla.
Kavla ut degen och ta ut rundlar i storlek 12-15 cm i diameter med hjälp av en skål eller liknande. Lägg på oljad plåt.
Låt jäsa i 15 minuter under duk.
Tryck ner fingertopparna i varje kaka så att det blir som små gropar lite varstans.
Lägg på oliver, strimlade soltorkade tomater och rosmarin.
Ringla olivolja över varje bröd och strö över flingsalt.
Grädda ca 15 minuter i ugnen.
Njut dem varma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar