Frukt och nötbröd
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl kruskakli
1 dl havregryn
2.5 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Skär aprikoserna i strimlor men låt nötterna vara hela. Blanda med de torra ingredienserna.
Blanda ihop med filmjölken och sirapen.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Njut med smör och ost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar