Bananafudge50 g skumbananer, ca 10 st. 2 dl strösocker 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g vit choklad |
Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring. Rör i chokladen och rör tills massan blir blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp massan i en smord form, 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar. |
1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk smör
3/4 dl Mörkt muscovadoråsocker
175 g mörk choklad 70 % kakaohalt
1/2 tsk röd chili
Röd chili till garnering
175 g mörk choklad 70 % kakaohalt
1/2 tsk röd chili
Röd chili till garnering
Bryt eller hacka chokladen i bitar.
Koka upp smör, grädde, muscovadoråsocker och chili.
Blanda i chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet.
Låt svalna något.
Låt svalna något.
Fyll därefter tryffeln i en spritspåse och spritsa ut i formar eller små strutar.
Garnera med en liten bit chili.
Förvara svalt.
Kokoschokladbitar
50 g smör
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Glasyr
200 g ljus choklad
25 g kokosfett
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Glasyr
200 g ljus choklad
25 g kokosfett
Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och koka i 5 minuter.
Tillsätt kokosflingorna.
Tillsätt kokosflingorna.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå kallt.
Skär ut i små bitar.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn.
Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Gräddtryffel 225 g mörk choklad 1 1/2 dl vispgrädde 1 msk mörk rom (kan uteslutas) 100 g (1 3/4 dl) florsocker 1 msk starkt, kallt kaffe kakaopulver |
Lägg grädden och chokladen i en rostfri kastrull och koka upp. Rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i kaffet, rom och florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Forma till bollar som rullas i kakaopulver. Lägg i formar. Förvara svalt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar