tisdag 14 december 2010

Krispigt, chokladigt och alldeles underbart!

Det här är det underbaraste snabba fikabrödet till en het kopp kaffe eller varför inte en kopp varm choklad med grädde efter pulkaåkningen. Prova...det är superenkelt!

Choklad och nötbåtar

1 rulle smördeg
1 dl hasselnötter
2 msk ljust muscovadosocker (el. farin)
1 tsk kanel
nutella
100 g mörk choklad

Hacka nötterna och rosta hastigt i en stekpanna.
Tillsätt sockret och kanelen. Dra av stekpannan från plattan. Låt inte sockret smälta.
Rulla ut smördegen och dela i 6 eller 8 rektanglar (beroende på hur lång rullen är).
Rulla in kanterna hårt så att det blir som en sarg runt.
Picka små hål i degen i mitten av "båten" så den inte blåser upp.
Lägg  en sked nötblandning i mitten på varje smördegsbit.
Klicka ut Nutella och riv mörk choklad över
Skjuts in i ugnen i ca 10-15 minuter på 200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar