Denna dessert kräver en del moment men kan förberedas långt innan det börjar vankas 2011. Den är snygg, mycket god och elegant!
Champagnetoppad hallonsoppa med tryffelstång
Hallonsoppa:
500g frysta hallon
3 dl socker
6 dl vatten
1 stjärnanis
7 svartpepparkorn
1 vaniljstång
Koka ihop vatten, socker och kryddor.
Tillsätt hallonen och mosa dem lite mot kanten på kastrullen.
Låt soppan svalna.
Sila sedan soppan och ställ kallt.
Tryffelstång:
Koka upp 3/4 dl grädde
Hacka 100 g mörk choklad och lägg att smälta i grädden.
Låt svalna tills det blir tjockare. Ca 1 timme.
Häll upp smeten i en sprits och spritsa ut stänger på ett smörpapper.
Lägg kallt tills servering
Champagnegranité:
1 flaska bubbel av valfri sort
saft en grapefrukt
saft en grapefrukt
finrivet skal av 1/2 citron
2 dl socker
2,5 dl vatten
Koka en sockerlag av 2 dl socker och 2,5 dl vatten och låt svalna.
2 dl socker
2,5 dl vatten
Koka en sockerlag av 2 dl socker och 2,5 dl vatten och låt svalna.
Tvätta citronerna och riv skalet av en av dem fint.
Pressa saften ur grapefrukten.
Blanda champagne, sockerlag, citronskal och grapesaft och häll i en frystålig bytta.
Sätt in i frysen och frys i minst 4 timmar.
Rör om i granitén då och då.
Innan servering, fluffa upp den genom att mosa större klumpar med en gafffel.
Den ska se ut som slush.
Uppläggning:
Ta ett snyggt glas på fot och häll hallonsoppa i botten.
Skeda över granitén försiktigt så att den inte slår runt och blir färgad av hallonen.
Lägg tryffelstången lite snyggt uppe på granitén.
Taada!!!
Happy New Year!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar