Julig Apfelstrudel
1 rulle smördeg
4 äpplen
½ dl socker
2 msk kanel
2 tsk ingefära
200g mandelmassa,
100g smör
2 msk florsocker
Värm ugnen till 200 grader.
Rulla ut smördegen. Låt pappret ligga kvar som underlag.
Blanda tunt skivade äpplen med socker, kanel, ingefära och riven mandelmassa. Lägg på fyllningen i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegen. Häll över hälften av smöret.
Rulla ut smördegen. Låt pappret ligga kvar som underlag.
Blanda tunt skivade äpplen med socker, kanel, ingefära och riven mandelmassa. Lägg på fyllningen i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegen. Häll över hälften av smöret.
Rulla försiktigt ihop till en rulle.
Lägg den med skarven nedåt på bakplåtsklädd plåt. Nagga med en gaffel.
Pensla med smör och gratinera i 10-15 min.
Pudra över lite florsocker.
Skär i bitar och servera ljummen med vaniljglass.
Skär i bitar och servera ljummen med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar