En bulle i en helt egen klass! Saftig och vacker och byggd av surdeg!
Chokladvetebullar
Deg
30g jäst
5 dl mjölk
200g smör
½ dl vetesurdeg
1 tsk salt
2.25 dl socker
ca 17 dl vetemjöl special
Fyllning
250g smör
1 dl kakao
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
Smält smöret och blanda i mjölken.
Smula ner jästen i den fingervarma vätskan.
Blanda i socker, salt och surdeg.
Fyll på med mjöl tills du får en deg som släpper bunken.
Arbeta degen i maskin ca 10 minuter eller för hand i 15 minuter.
Blanda fyllningen till en bredbar smet.
Kavla ut degen tunt på bakbordet.
Bred på fyllningen och lägg ihop degen från långsidan i tre slag.
Dela till ca 25-30 centimeterbreda bitar.
Tvinna varje bit och snurra till snäckor.
Lägg att jäsa på bakplåt i ca 2 timmar i rumsvärme.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker eller hackade nonstop över bullarna.
Grädda på 225 grader i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar