Citroncupcake med hallon- och mascarponefrosting
Cupcake
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Skal och saft av en citron
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Skal och saft av en citron
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör i skal och saft av citron.
Fyll muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter
Frosting
125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
½ dl florsocker
100g hallon
1 dl vispgrädde
½ dl florsocker
100g hallon
Vispa grädden.
Rör marcarponen med florsockret.
Vänd ner grädden så fluffet bibehålls. Strö ner hallonen och vänd lätt runt dem.
Använd frostingen genast.
Fördela frostingen på de avsvalnade cupcakesen.
ser supergod ut, jag gjorde ju din bananchokladglass, jättegod men mycket gräddig!!! Den är ska jag inte göra utan virka!! Maria
SvaraRadera