söndag 27 mars 2011

Våren är här!

Rabarber- och mandelcupcakes

200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl mörkt muscovadosocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
75 g mandelmassa
25 g smör
En nypa stött kardemumma

Topping/Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Flagad mandel

 Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i små bitar.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och muscovadosocker till en vit smet. Tillsätt smörblandningen.
Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i 10-12 stora muffinsformar på en plåt.
Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt smör,kardemumma och rör till en smidig smet. 
 Gör en liten grop i varje muffins med en liten sked och fördela fyllningen. Strö över mandelspånen.
 Grädda i 225 grader, ca 15 min kontrollera med sticka.
Låt svalna på galler.
Blanda frostingen och spritsa på varje cupcake.
Dekorera med flagad mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar