En supergod kaka som passar fint till eftermiddagskaffet med kollegorna.
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
fyllning
1 dl hackade hasselnötter
½ dl socker
2 tsk kanel
1 msk kakao
50 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter.
Vispa smör och socker luftigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i vaniljsockret och gräddfilen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör sedan ner detta i äggblandningen.
Blanda sedan fyllningen i en annan skål.
Häll hälften av smeten i formen och strö 2/3 av fyllningen över.
Häll på resten av smeten och toppa med det som är kvar av fyllningen.
Grädda i ca 35 minuter.
½ dl socker
2 tsk kanel
1 msk kakao
50 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter.
Vispa smör och socker luftigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i vaniljsockret och gräddfilen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör sedan ner detta i äggblandningen.
Blanda sedan fyllningen i en annan skål.
Häll hälften av smeten i formen och strö 2/3 av fyllningen över.
Häll på resten av smeten och toppa med det som är kvar av fyllningen.
Grädda i ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar