fredag 14 januari 2011

Snabbglass

Det här är inget man bakar men ibland kan det vara skönt att slippa ugnen, jäsning eller knådning och bara rafsa ihop något sött. Kanske till efterrätt eller bara som mellanmål.
Det här kan varieras efter tycke och smak och anpassas efter om man vill ha en smalversion eller en frossarversion. Hur som helst är det enkelt och självklart gott! Påminner väldigt mycket om italiensk glass...och det är ju "to die for"!



Choklad- och bananglass

4 frysta bananer i skivor
1,5 msk kakao
2 msk florsocker (valfritt)
2 dl grädde
1 dl mjölk
(el. 3 dl mjölk)
kokosflingor
(chokladhack funkar också)

Lägg ner bananskivorna, kakao, kokos och florsockret i en matberedare med knivtillsatsen eller i en mixer.
Häll på grädden eller om du vill använda bara mjölk går det också bra. Mixa till en slät glass. Servera med lite mandelbeskvier och lite kokosflingor på toppen.



Bärglass
5 dl frysta jordgubbar eller
500 g hallon eller
1 liter blåbär
1 dl florsocker (kan uteslutas men blir rätt syrligt då)
2 dl grädde
1 dl mjölk
eller 3 dl mjölk

Häll bär och florsocker i en matberedare med knivtillsats eller i en bra mixer.
häll på vätskan och mixa till en slät glass.
Servera med hackade rostade hasselnötter på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar