onsdag 26 januari 2011

Chokladkaka för en frusen själ

Januari några dagar till...sen är det februari. Det är alldeles för långt till våren för att bara sitta och vänta på att vintern ska släppa greppet. Värm dig inifrån med en klassisk amerikansk chokladkaka som jag skulle tro blir populär varsomhelst. Dessutom är den svår att misslyckas med!

Gudomlig chocolate cake

Chokladbotten
150g smör
5½dl vetemjöl
5dl socker
1tsk salt
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
3dl mjölk
3 ägg
1½dl kakao

Blanda allt till jämn smet.
Grädda i 2 välsmorda springformar  i 180 grader ca 45 min.
Testa med provsticka i mitten. Den ska inte vara kladdig!

Chokladglasyr
200g smör
1,5 dl grädde
1 msk vaniljsocker
 2dl kakaopulver
12dl florsocker

Blanda alla ingredienserna.
Dela chokladkakorna till två tårtbottnar och lägg glasyrpå alla lager.
Montera och täck tårtan med glasyr.
Dekorera med en färsk blomma (tex ros, tulpan, orkidé)
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar