fredag 1 april 2011

De bästa sconesen i hela världen!

 

Leilas scones slår de flesta sconesrecept jag provat. De får en härlig smak av ägget och av det härliga garnityret mandelspån och råsocker. Lätt att fixa till helgfrukosten eller varför inte bjuda in till en afternoontea med goda marmelader och ett par fantastiska ostar.Vem som helst blir glad för en sådan inbjudan!

Scones

7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling

 Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.  Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

1 kommentar: