måndag 14 februari 2011

Kakornas kaka

Min mormor bakar de godaste kakorna. Hon är kakdrottningen nr 1. Det här är min absoluta favorit. Man kan bara inte ta 1....eller 2.... nä, Jitterbugg är förföriskt!

Jitterbugg

Deg
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning
2 äggvitor
4 msk socker



Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker och smör, gärna i matberedaren.
Låt degen vila svalt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker under fortsatt vispning.
Kavla ut degen till en rektangel ca. 0,5 cm tjock.
Bred på fyllningen och rulla ihop den som en rulltårta.
Skär rullen i ca. 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt.
Stoppa in plåten med kakorna i ugnen 150 grader i ca. 5 minuter.
Sänk därefter temperaturen lite någon gång då och då under gräddningtiden så att det i slutet av gräddningstiden bara är ca. 100 grader.
Gräddningstid ca. 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar