tisdag 8 februari 2011

Pecanpie.....med smält choklad på toppen


Chocolate Pecan Pie

Pajskal
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 nypa salt
125 g smör

Fyllning

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
100 g pecannötter
100 g mörk choklad


Sätt ugnen på 225 grader.
Kör mjöl, kakao, salt och smör till en smidig deg i matberedare.
Tryck ut den i en pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter.
Sänk värmen till 200 grader.
Vispa ihop ägg, socker, salt, kakao och vaniljsocker.
Rör i smöret.
Fördela nötterna i pajskalet och häll över smeten.
Grädda i ca 20 minuter tills smeten stannat.
Ta ut pajen ur ugnen och strö över den fint hackade chokladen.
Serveras ljummen med vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar