onsdag 23 februari 2011

Förvaring av surdegsbröd

För att bevara ett surdegsbröd så att skorpan håller sig så där krispig och god ska man absolut inte stoppa det i en plastpåse! Då blir brödet bara segt och trist! Bästa sättet är att bevara det i en kökshandduk ståendes på snittytan. Snittytan torkar såklart och den biten skär man ju bort när man tar en ny skiva. Men om du sparar den torr abiten, kan du sätta den för snittytan så håller sig brödet fuktigt inuti.
Ett surdegsbröd möglar inte eftersom det har ett så lågt PH-värde tack vare syran.

En brödpåse kan vara ett trevligt sätt att förvara ett bröd i. Ett snyggt fodral till ett gott bröd!
Vill du ha en brödpåse? Hör av dig på lillabageriet.linda@gmail.com eller här på bloggen. Den kostar 120:-
Fler färger och designer kommer!

Snörning med det röda bandet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar