På somrarna bakade hon en förtvivlat god kardemummakaka i en speciell sockerkaksform...en sån där eldriven sak som fanns en gång i tiden. Vi hade en sån i vår sommarstuga.
När kakan var klar bars den ut till syrénbersån tillsammans med hemgjord rödavinbärssaft i en plasttillbringare och en termos med kaffe. Den här kakan smakar försommar, doftar ljuvligt och känns som en mammakram rakt igenom!
Kardemummakaka
3 dl vetemjöl
1½ dl socker
150g smör
2 tsk bakpulver
2 msk malen kardemumma
2½ dl filmjölk
pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form.
Blanda alla torra ingredienser.
Tärna ner smöret och blanda till en smulig massa.
Tillsätt filmjölken och blada till en slät smet.
Häll smeten i formen och strö pärlsocker över.
Grädda i ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar